Jumaat, 26 Februari 2010

Rabu, 24 Februari 2010

BuKaN PiC BaRu

saja ngh giler update blog..haha..pic ni pic lama..tp xpnah nk upload kt mana2..saja jer,..haha..rmbut dulu2..lain skit...hehe..pic ni kat Sogo..time nak mkan...smpat g pose..hehe

DuLu & kiNi


dua pic yg bebza..hehhe..pic yg atas tu xtau thun bila...aku rasa ni pic 1st aku amik pic pasport kot..myb umur aku 7-8 thun kot..yg bawah ni..rmbut pndek..pic pasport aku terkini..time ni umur aku 24..thun 2008..hujung tahun 2008..bulan 12...hehehe...saja nk share kt korang..beza ker x..hahaha
xtau napa aku nk upload pic ni..saja jer..seingat aku pic ni kat mid..time ngh kuar jlan2..time ni mmg jwa kcau..pic awl thun 2009...dlam bulan 1 rsnya...time ni mmg ngah jiwa kcau..ala2 lpskan tekanan ngn shopping...time ni rmbut lain sgat...hahah..saja ubah imej...xtau ar nmpk cmner..pelik jer...slpas sthun..aku dah ok..xda lagi tangisan ok..xtau sma ada nk ubah imej balik atau x..aku klu dah selesa ngn stu style rmbut...susah nk ubah..ubah2 skit jer..xdalah drastik sgt...hehhee...apa2 pun..sthun dan berlalu..bgtu cpat ya

Selasa, 23 Februari 2010

Muzikal Gamat

p/s: x sbar nk tgok Ziana Zain berlkon teater..msti best...aku dah rncg nk g tgok muzikal ni..haruslah k..sokong my idol..hehhee..go zianafolks..muahh
JaNgaN berKaTa aKu ciNta KaU....apBiLa kaU x mEnaRuH haTi pdNya....jaNgaN KaU maSuK daLaM keHiduPaNnYa aPaBiLa KaU beRmaKsuD uTk mEmaTaHkaN haTiNya...jaNgaN meNaTaP maTanYa apBiLa kaU cuBa MeMboHonGinYa...peRbuaTaN yaNg paLinG keJaM aDalaH meMbuaT seSeoRanG jaTUh cinTa,teTaPi tiDaK memBaNgkiTkanNya sEmuLa seTelah ia JatuH

Isnin, 22 Februari 2010

walaupun aku dpat msuk top 6..aku dah wat kptsn nk tarik diri..kenapa dan mgapa...aku ada sbb napa aku wat ini suma..tggu smpai pemenang d ktahui..baru aku ckap knapa aku tarik diri..
15.2.2010
Bukit Bintang

Rabu, 17 Februari 2010

LELAKI JAMBU MALAYSIA AWARD' 2010


vote 4 me
IMAR FOVER

Isnin, 15 Februari 2010

Tambah Imejni ada stu group kt Fb..best gak...ala2 kumpul suma laki jambu...hehhe..yg ptg..aku sja join dan terpilih utk top 100...apa2..aku smbug crta pas ni..tunggu..hehe

Jumaat, 12 Februari 2010

Tangan Ziana Zain melecur terkena air panas



Ziana Zain


KUALA LUMPUR 11 Feb. – Tetamu dan wartawan pada sidang akhbar teater Muzikal Gamat musim kedua hari ini dikejutkan dengan penampilan artis terkenal, Ziana Zain yang berbalut kedua-dua belah tangannya.

Ia bukan gimik tetapi memang Ziana benar-benar cedera. Penyanyi lagu Puncak Kasih itu mengalami kecederaan apabila kedua-dua belah tangan dan bahagian lain badannya melecur akibat terkena air panas.

“Kemalangan ini berlaku ketika saya sedang menyediakan sarapan pagi dan membancuh teh tarik, entah bagaimana teko yang saya pegang terjatuh.

“Akibatnya, kedua-dua belah tangan, bahagian perut dan paha kanan saya melecur terkena air panas.

“Memang pedih tapi selepas pergi ke hospital semuanya beransur pulih dengan bantuan ubat-ubatan,” katanya ketika ditemui di sini hari ini.

Kata Ziana, dia kemudiannya dikejarkan ke Pusat Perubatan Selangor oleh suaminya untuk mendapatkan rawatan.

“Mujur suami berada di rumah ketika itu. Saya juga mengerang kesakitan ketika itu. Alhamdulillah, keadaan beransur pulih,” ujarnya lagi.

Menurut Ziana, kerana insiden itu juga, dia terpaksa menunda rakaman program televisyen untuk Slim World yang sepatutnya diadakan Selasa lepas.

Sementara itu, menerusi teater pertama lakonannya itu, penyanyi yang baru saja melahirkan sepasang anak kembar ini akan membawa watak ketua obor-obor yang garang dan jahat.

Dia akan digandingkan dengan dua penyanyi popular lain iaitu Amy Mastura dan Misha Omar.

Teruja dengan pementasan itu, Ziana memberitahu, sudah lama dia teringin untuk terlibat dengan pementasan teater muzikal.

Muzikal Gamat akan dipentaskan di Dewan Auditorium Tunku Abdul Rahman, Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC), Jln Ampang dari 12 hingga 22 Mac ini.

Selain itu, ibu kepada empat cahaya mata itu juga, turut terlibat dalam pementasan Antara sempena sambutan Maulidur Rasul pada 26, 27 dan 28 Februari ini di Istana Budaya.

moga ziana zain cpat smbuh....nsb xda apa2 yg terk berlaku...bnda nk berlaku kan...apa2 pun..syg Ziana zain

Khamis, 11 Februari 2010

aPaBiLa aKu daH giLeR nK uPdaTe BloG

Selasa, 9 Februari 2010

MOOD: BERKABUNG

Hari raya 2008

Hari raya 2009

Memang ari ya sugguh sedih wat aku...td..dlam kul 2.37 ptg adik aku call..aku dah lain mcam..tba2 dia call...slalu sms jer...dia bthu datuk aku dah xda..dah kmbli ke Rahmatullah...aku cm x caya..mula2 aku blurr...tba2 aku sedih dan aku ngis..dahlah aku sorg2 kt umah time tu...aku xtau nk ckap cmner...nk jer aku balik sarawak time tu..mana nk cri duit balik..ada duit pun ada ke tiket....arwah datuk aku yg kita org suma paggil Pak Ayeng d kebumikan esok...mmg x smpat nak blik..tp aku akan cuba balik dlam masa tdkat ni.nk sgat2...aku xlah terkilan sgat..time dia skit tenat ari tu aku smpat blik Sarawak..mmg sedih ar juga....time ni msti rmai saudara mara yg dtg..atuk aku ni ada 10 org anak..bygkanlah...cousin aku ramai giler....yg plg tua pun dah 30 lbih..atuk aku pun ada cicit...plg tua dlam form 2 atau form 3 kot....msti aku blik Sarawak nnti aku ngis bila jmpa nenek aku..yalah..dia org dah hdup lama kot....raya thun ni..msti dah xda pic atuk aku..tiap2 thun sma jer pic dia org...aku arap...atuka aku dicucuri rahmat..aku hnya mmpu mnerima ketiadaannya dgan redha dan diiringi ngn doa...

Ahad, 7 Februari 2010

zzzzzzzzzzzzzzz

zzzz...mmg aku nak sgat tdor skrg ni..tp xtau lah..mata dah ala2 ngtok..tp x ngtok g.hehe..pusing kiri kanan pun xpat tdo....siap aku leh kmas blik ya..konon2 nk wat ngtok ar..tp xlah juga ya..tensen2..dah byk ari aku cmni...smlam ok lgi..tdo kul 4.am..ni...nk kul 6 pagi pun xpat tdo..nmpknya xlma g tmbuh jrwat kot muka ni..yalah..aku mana leh tdor x mntu...muka akan tumbuh jerwat..on9 pun bukan suma on9...msg2 dah tdor.hehhee...nk g lpak mamak..cam mlas sorg2...nak xnak...xda kerja kan..update lah blog ni..walaupunnn..ntah apa2.hehehe

esok myb aku kuar kot...td kwan aku Irme ajak kuar..kul 1 pm..g mana..dia ckap nk jlan2 kt BB...ntah apa nk d beli atau d cari..aku pun xtau..lama gak x lepak n kuar jalan2 ngn dia...xpa..esok jalan puas2...gosip n story puas2 ya...heheh

cantik rmbut budak Jepun@Korea..aku pun xtau..aku saje nk ubah style rmbut..tba2 cm nk gtg rmbut..nk wat ala2 rmbut tutp dpan..hehhhee..pastu nk trgkan blik kaler rmbut..nk kaler lbh trg..trgin nk rmbut cm atas ni..tp tggu pjg skit kot..xpa..esok lusa..nk g wat rmbut kot..tgok ar cmner...hehhee...tba2 smgat kot.hahhaa..

p/s:alahai....bila lah mata ni pejam...tdo x lagi ni..alamtnya....esok bgun lmbt kot..xnakkkkkk..hehehe

Khamis, 4 Februari 2010

ZiaNa ZaiN fOreVerR

Hai suma..saja jer nk membebel skit..suka sgat Media Hiburan kali ni..bukan sbb apa...pujaan hatiku Ziana Zain ada..sggup aku beli mjlah ni. tdi...suka2.hehhee.plg pntg cerita kak Ziana 2 muka surat g...plg wat aku nk jerit stu dunia..hehe...poster ziana zain..harus aku ltak dlam blik..hehehe...