Ahad, 1 Mei 2011

ZiaNa ZaiN ForEvEr

hapPy biRtHdaY (30.4.2011)









sweet 27

Sabtu, 26 Mac 2011

JaLaN2 cUcI maTa





23-3-2011
Bintulu,Sarawak
Salam..aku dah lama sgt x jalan2..lepak2 cmni..bukan apa..masa x mengizinkan...lpas lpak minum2..kita org g karaoke..bnda yg sgt aku suka lakukan dulu..skrg mmg lma dah x nyanyi2 cmtu..hehe..kira hilanglah rindu...thanks to Ray & Joe krna teman aku jalan2..best sgt..

Khamis, 10 Mac 2011

piC dePaN ceRmiN




7.3.2011

Jumaat, 4 Mac 2011

raMbuT hiTaMkU

4.3.2011
memang dalam tahun ni aku nak hitamkan balik rambut aku..aku pun xtau kenapa..cuma...sampai masanya aku kembali ke asal..hehee..plan nak colour dalam bulan April...tapi xtaulah..cam x sabar nak imej baru...mula2..cam pelik..yalah...last aku rmbut hitam..dlam tahun 2008....rasa lain sgt bila rmbut hitam..cam pekat sangat hitam..x biasa g...hehe...xpa...2011 mmg nak imej lain..hehee..skrg nak simpan rmbut pjg..hhehee

Selasa, 15 Februari 2011

InFo kaT FB



p/s saja nk share kt korang..best gak ni..hehee

SALAM MAULIDUR RASUL

Kepada semua umat Islam....saya ucapkan Salam Maulidur Rasul..semoga kita sama2 diberkati-Nya serta mengambil ikhtibar di atas perjuangan & kekuatan Rasulullah S.A.W.Sama2 lah kita berselawat keatas jujungan Rasulullah..

Isnin, 14 Februari 2011

kawan oh kawan



Aku pun xtau kenapa hari ni aku nak sangat bercerita psal kwan2 aku.Entahlah,yg penting aku mmg rindu sgt2 kat dia org semua.Memang aku xda ramai kwan,nak kata aku ni bukan jenss suka berkwan,aku mmg suka bkwan.Jenis yg mesra, yg byk ckap.Mungkin dalam berkawan,aku susah nk jumpa yg btul2 ok.Kalau setakat nak happy2,fun2,mmg senang nak cari.Kalau susah senang bersama,tu yg payah nak jumpa,kalau ada pun mesti keterbatasan masa & tempat akan mybabkan hbgan kita org makin lama makin renggang.Aku tau skrg aku mgkin kurang rapat dgan kwan2 aku.Tapi aku xda niat nak menjauhkan diri,cuma sampai satu tahapaku kena focus pd diri aku & family aku.Terutama sekali kwan2 aku yg ada kat KL,aku mengaku kbykkan kwan2 aku kat KL suma lebih muda dari aku.Memang kat KL lah aku baru knal erti kwan yg sebenar..Persoalannya,apakah mereka boleh di anggap sahabat?itu satu persoalan yg susah aku nak jwp.Walaupun aku tau,ada antara kwan aku yg sggup susah & senang bersama aku.Kalau kat Sarawak,kbykkan kwan2 aku dah ada keluarga.Masing2 sibuk dengan kerjaya masing2.Setahun sekali jer dapat jumpa,tu pun waktu raya.Kawan2 FB?boleh pcaya ker?xkisah lah FB ker,TAGGED ker..senang cerita..kwan2 online ni..kdg2 mcam baik...tp stkat baik kt dunia on9 tu..oklah..dekat luar..aku xtau nk cakap apa.Memang aku sunyi,aku merindui kenangan kita bersama.Apa-apa pun,aku harap korang semua happy dan berjaya dalam kehidupan masing2.Aku x minta utk d ingati selalu,cuma aku harap,cukuplah seminit korang ingat aku.Itu cukup bermakna...sayang semua.
My latest pic

Jumaat, 11 Februari 2011

sEpaNjaNg jaLaN keNaNgaN


aku lmbt sikit nak update benda ni..8.2.2011 merupakan 2 tahun aku bergiat dalam dunia Blog ni,mula2 aku saja jer...bosan..xda bnda nk buat..sbb tu aku buat kputusan nak ada blog..kebetulan masa tu aku baru remove akaun Myspace,saja nak meluahkan perasaan kat blog.dari xtau apa2..skrg ni blog aku boleh lah..dari xda kan..ada juga followers..wpun xlah ramai sgt...kira oklah...lagi pun blog ni lebih kpda apa yg aku rasa..smua bnda tentang aku..no 2 mmg no kesukaan aku..aku xtau kenapa...aku harap..2011 blog ni lbh byk ar Followers...kalu boleh aku nak baiki lagi blog ni...yg ptg..aku suka yg simple2..sbb tu aku guna warna hitam..kpda sesiapa yg rajin baca apa yg aku taip...ada ker?heehee..terima kasih sgt2 k.....aku akan cuba kongsi sbyk mgkin bnda kt korang....

Sabtu, 5 Februari 2011

REUNION SK KPG JEPAK 1991-1996







KFC MEDAN JAYA,BINTULU
1.30 PM
5.2.1011
SABTU

Ni merupakan kali pertama reunion di adakan utk tahun ni..kalau sblum ni hanya time raya jer kita org dpat kumpul...msg2 bz...cuma 2011..ada kelainan skit.nak buat time CNY..ni mrupkan rakan2 sekelas aku masa skolah rendah..smua umur sama ngan aku...27 tahun...rasa cam semalam jer kita org kanak2..skrg yg dtg..emak & bapa org..siap bawa anak,suami & isteri...mmg aku terasa tua sgt..hahaa..xpa..maintain 21..walaupun...InsyAllah...raya ni kita org akan buat g program camni..InsyAllah...di harap persahabatan ni akan kekal sampai bila2...wpun kenangan zaman kanak2 dah lama berlalu..tpi ia tetap kngan terindah....

Khamis, 3 Februari 2011

seMeRaH aNgPaU...sEpuTiH aRnaB



Rabu, 2 Februari 2011

HaPPy CNY


Bestnya..dpat duit raya..angpau...dpat lah guna utk shopping..hehee..jgn mrah..apa2 pun HAPPY CNY dkat seluruh rakyat MALAYSIA...moga tahun arnab ni lbh baik dr tahun sblum ni

Selasa, 1 Februari 2011

JoM JaLaN (1.2.2011) PaRt 2










Habis mkan...kita org suma..mmg jaln2..beli apa yg ptut kt Tamu...psar Tamu..aku siap bawa bakul g..hehe..xpa..skali skala..mmg beratlah..byk gak brg kita org beli..hehee..

JoM JaLaN (1.2.2011) PaRt 1









Hari ni..aku..mak dan Chah(adik) jaln2..beli brg2 dapur....bayar bil & cuci2 mata.heehhe...biasalah..aku klu nak g pekan..mmg akan naik perahu/bot tambang..bukan xda pgangkutan darat..cuma jalan air lagi cpat...byar 50 sen dah leh smpai bandar Bintulu..x jauh pun..dkat jer..x smpai 20 minit kot...cuma aku x smpat nk amik pic rupa perahu/bot tu..lawa ar...mcam bot pelancong..mmmg ada beza dgan Kuching...kat sana..perahu kecil..sini lagi besar..lpas byar bil air..api..astro..aku lpar..mkanlah dulu...saja teringin nak mkan MEE SAPI atau dgn kata lain...MEE LEMBU..sedap ar....mmg laku sgt Abg jual Mee ni..hehee...lpas mkan puas2..baru leh jlan2 g...byk bnda nk beli pas ni....